Atelier cu Ada Milea: Vocea actorului și posibilitățile ei creatoare

Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că între 10 și 18 mai, ADA MILEA – actriță, compozitoare, regizoare – va lucra cu studenții anului 3 (grupa A, clasa Ionuț Caras, Mara Opriș), în cadrul atelierului Vocea actorului și posibilitățile ei creatoare.

Pentru studenții noștri este foarte importantă această colaborare din mai multe motive: vocea și posibilitățile ei, spiritul ludic, dezinhibarea, capacitatea de a lua decizii rapide din punct de vedere scenic sau relational, imaginația și improvizația vocală – toate aceste aptitudini vor fi în centrul atelierului pe care ni-l propunem.

Spre deosebire de cursurile obișnuite în care improvizația vocală e de multe ori o unealtă în construcția rolului sau a situațiilor scenice, studenții vor putea să aprecieze într-un mod mult mai informal libertatea creatoare de care au nevoie pentru a se exprima plenar din punct de vedere scenic.

Atelierul va fi concretizat printr-un mini-spectacol cu public.

Mulțumim Teatrului Național din Cluj-Napoca care, cu generozitate, ne oferă găzduire pe durata acestui atelier de creație.

Ionuț Caras, lector univ. drd, FTF

 

 

Foto: Nicu Cherciu, din spectacolul God’s Playground, compus şi interpretat de Alexander Bălănescu şi Ada Milea.