Licenţă

[:hu]

A Filmművészet, fotóművészet, média szak a BBTE legnépszerűbb szakjai között foglal helyet. A képzés keretében a diákok gyakorlati és elméleti tudás ötvözésével filmes (filmművészeti, alkalmazott filmes/reklámfilmes) és televíziós irányban szerezhetnek képesítést.  

 

A program a televízió, a filmművészet, a kulturális intézmények, az új médiatartalmak, illetve a kulturális újságírás szakterületeire fókuszál, melynek része a gyakorlati és elméleti képzés, az eszközök használatával kapcsolatos ismeretek, a hallgatók kreatív képességeinek fejlesztése, illetve a kritikai, elméleti és történelmi elemzés fejlesztése. 

 

A hallgatók olyan elméleti, s tárgyi tudást sajátítanak el, melynek birtokában könnyen beilleszkedjenek az egyre dinamikusabban fejlődő és globalizálódó kulturális és szakmai közegbe. 

Másodévtől a diákok két szakosodási irány közül választhatnak: 

 

 

Film – és televíziós kép

 

Multimédia: vágás – hangszerkesztés

 

 

A három tanév alatt több filmes és televíziós médiaformátumot, valamint a fontosabb filmes műfajokat is ismerteti a képzés.

 

Az első tanév célja a fotós-, filmes- és televíziós alapok, valamint a szakmai nyelv elsajátítása.

A második tanév a rövid műfajoké: előtérbe kerül az online média, a televíziós riport, a komplex, többkamerás élő felvételek, a filmesszé.

Harmadévben az összetettebb műfajokban mélyíthetik el tudásukat a hallgatók, mint például a kisjátékfilm, dokumentumfilm és tévészínház.

 

Az egyetemi képzés szakmai táborokkal és workshopokkal egészül ki, de lehetőség nyílik külföldi tanulmányúton (Erasmus) való részvételre is.  

Egyéni kreativitási képességeik, és érdeklődési körük alapján a Filmművészet, fotóművészet, média szakon végzett diákjaink a következő szakmai területeken vállalhatnak állást: Operatőr, Világosító, Film vágó és videó szerkesztő, Hangrendező, Videós újságíró, Riporter, Audiovizuális producer, Fotóriporter, Kreatív vezető, Animációs filmkészítő és Adásrendező. 

FELVÉTELI INFORMÁCIÓK

 

[:]