Multimedia Sunet-Montaj

 

Programul de licență în specializarea Cinematografie, fotografie, media cu durata de trei ani oferă pregătire teoretică și practică în studii de film și televiziune. Datorită succesului acestui program, numărul studenților admiși pe an (în prezent, aproximativ 15) e în continuă creștere.

 

Din anul al doilea de studii, studenții au oportunitatea de a alege între următoarele două specializări:

 

  • Imagine de film și televiziune: studenții studiază arta și „meșteșugul” cinematografiei și tehnica de film în cadrul unor cursuri precum Iluminare și exponometrie, Filmări complexe, Scenaristică, Scriere creativă, Istoria și Teoria Filmului, Filmul publicitar.
  • Multimedia: sunet-montaj: linia de studiu de față are în vedere procesele de post-producție în film și televiziune și anume tehnici de sunet, servicii și programe de producție a materialelor video și a materialelor auxiliare. Studenții sunt inițiați în artele multimedia, instalații video, animație și alte tehnici hibride de film. Cursurile includ Sound design; Tehnici digitale: grafică de televiziune; Tehnici de animație; Efecte speciale.

 

În perioada celor trei ani de cursuri, candidații vor studia genuri de film și o varietate de formate de televiziune.

 

  • Primul an de studiu vizează limbajul general al genurilor audio-vizuale (film și televiziune).
  • Al doilea an vizează genuri mai scurte. O mare atenție este acordată subdomeniilor precum online media, reportaj de televiziune, scriere creativă și, nu în ultimul rând, tehnicilor de filmare.
  • Al treilea an de studii vizează genuri complexe precum scurtmetrajul, filmul documentar sau teleplay.

 

CONSTRUCȚIA DE CARIERĂ

 

În urma obținerii diplomei și a suplimentelor de diplomă, absolvenții pot viza următoarele ocupații:: Editor de film și video, Regizor sunet

Alte ocupații relevante: Animator de film, Producător audio-video, Regizor de emisie