[:hu]

dr. Csibi László, intézetvezető

 

A kisjátékfilm művészete

 

Kinek szól? 

A mesteri képzés elsősorban azoknak szól, akik alapképzésen sikeresen államvizsgáztak  film, fotó, média, filmológia, előadóművészet (rendezés), kommunikáció vagy újságírás szakon. A program nyitott más szakterületen végzettek számára is, amennyiben a jelentkező érdeklődik a rövidfilm- készítés iránt, és van alapfokú fotós és/vagy filmes tapasztalata. 

A két éves, azaz négy szemeszteres tanulmányi időszak alatt a diákok hazai és magyarországi oktatók, valamint elismert filmes szakemberek segítségével sajátíthatják el a szakmai tudást a játékfilm-készítés területén. Az egyetemi képzés szakmai táborokkal és workshopokkal egészül ki, de lehetőség nyílik külföldi tanulmányúton (Erasmus) való részvételre is.  

 

A kis létszámú képzés lehetővé teszi az intenzívebb egyéni- és csoportmunkát, a csapatszellem kialakítását, a személyesebb tanár-diák kapcsolatot, amelyek – az egyéni konzultációkon túl – a záróvizsgára való alapos felkészülést is segítik. 

 

Diákjaink gyakorlatot szerezhetnek a fikciós, animációs és dokumentumfilm pre-, illetve posztprodukciós folyamatainak (témaválasztás, forgatókönyvírás, helyszínelés, casting, látványtervezés) és a forgatás fontosabb fázisainak (világítás, filmezés, hangfelvétel), illetve az utómunka kivitelezésének (vágás, fényelés, hangdizájn) területein. Fontosabb gyakorlati témaköreink közé tartoznak a rendezői és animációs gyakorlatok, illetve a fikciós- és dokumentumfilm-gyártás. Az elméleti oktatás során a diákok részletes betekintést nyernek a fikciós film műfajaiba, illetve tanulmányozzák a dokumentumfilm valóságábrázolási formáit is. 

 

A képzés elvégzésével Film és videó rendező, valamint produceri képesítés szerezhető. 

 

FELVÉTELI INFORMÁCIÓK

[:]