Arta Scurtmetrajului

 

Arta Scurtmetrajului este un program de masterat inițiat în anul 2015 în cadrul Facultății de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai. Pe parcursul celor doi ani de activitate, studenții vor participa la cursuri ținute de personalități maghiare importante care activează atât ca universitari, cât și profesioniști în domeniu. Candidații vor avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la diferite ateliere și programe de burse internaționale (precum Erasmus), precum și la seminare speciale dedicate noțiunilor de teorie și practică în producția de film.

Cursurile sunt organizate pentru grupe mici, o practică ce facilitează dezvoltarea unei relații mai apropiate între student și cadrul didactic, întărește spiritul de echipă și încurajează dialogul permanent între studenți în vederea dezvoltării profesionale. Studenții vor dobândi cunoștințe legate de procesele de pre- și post-producție în filmul de ficțiune (scenaristică, distribuție, design vizual, filmare, editare, culoare, sunet) și vor învăța pașii esențiali ai producției de film (lumină, compoziție și încadrare, sunet).

Cursurile practice includ module ce vizează regia, teoria și practica muzicii de film, filmul artistic, filmul documentar și filmul de animație. În timpul modulelor teoretice, studenții vor analiza subgenurile filmului artistic, respectiv ale filmului documentar.

 

Cui se adresează acest program?

Programul se adresează studenților licențiați în: Cinematografie, fotografie, media, Filmologie, Regie, Studii de comunicare și Jurnalism. Este, de asemenea, deschis pentru absolvenți în alte domenii, însă cunoștințele minimale în domeniului fotografiei/filmului sunt obligatorii.

 

 

CONSTRUCȚIA DE CARIERĂ

Ocupații oferite prin suplimentul la diplomă: Regizor de film și video, Producător audio video