CINEMASPRIJINĂ, PRIMUL FESTIVAL DE FILM DIN ROMÂNIA PE TEMA ABUZULUI ȘI A VIOLENȚEI

CINEMASPRIJINĂ, PRIMUL FESTIVAL DE FILM DIN ROMÂNIA PE TEMA ABUZULUI ȘI A VIOLENȚEI

Cancelar al Facultății de Teatru și Film și reprezentant al studenților, absolvent de actorie și student masterand, Alexandru Rădulea deschide un dialog fundamental: CINEmaSPRIJINĂ, primul festival de film din România pe tema abuzului și a violenței. Alexandru a organizat acest festival la Cinema Victoria, în parteneriat cu facultatea noastră, și s-ar bucura să-i fiți alături.

CINEMA VICTORIA, CLUJ-NAPOCA

 

 

1-2 OCTOMBRIE 2022

 

 

Abuzul și violența sunt subiecte sensibile pe care nu multă lume își dorește să le abordeze, dar tocmai din această cauză ne-am dorit să creăm acest eveniment. Știri, mediatizare, marketing despre violență, subiect atât de delicat care pare a fi tratat, dar totuși nu conștientizat. Știm cu toții că este necesar sprijinul colectiv, empatia, să ne aducem aminte de faptul că putem fi alături unii de ceilalți, because we are all humans after all, right?

PROGRAM

1 octombrie / sâmbătă
13:00 Atelier de dezvoltare personală prin mișcare cu Paula Rotar (intrare liberă)
15:00 Proiecție episoade informative din cadrul proiectului „Zona de siguranță”. Dezbatere despre abuzul în școli (intrare liberă)
Invitați: Paula Nuțaș (Organizația Minte Forte), Ioana Trană (avocat) și Petro Ionescu (Reactor de Creație și Experiment)
Moderator: Cristi Danileț
17:00 Documentar Groomed. Q&A cu Gwen van de Pas
Moderator: Cristi Danileț
19:00 Les Choses Humaines (Acuzația). Dezbatere cu Domnica Petrovai
Moderator: Cristi Danileț

2 octombrie / duminică
13:00 Atelier de dezvoltare personală prin teatru cu Paula Rotar (intrare liberă)
15:00 Spectacol de teatru Cum să-ți zic. Dezbatere cu compania de teatru AMALGAM
Moderator: Alexandru Rădulea
17:00 Documentar Alis
19:00 Jusqu’à la garde (Custodia)
21:00 Scurtmetraje studențești UNATC&Facultatea de Teatru și Film Cluj-Napoca (FTF)

Bilete: www.cinemavictoria.ro

Pe pagina de Facebook Cinema Victoria găsiți eveniment creat special pentru fiecare activitate din cadrul festivalului: https://fb.me/e/3ADPCeQ9d. De asemenea, dacă doriți informații extra, we are here for your service!

Acum vine și partea cool: Strânge-ți prietenii / proful / iubitul/a și ai un discount, la un grup de minim 10 persoane poți cumpăra bilete la proiecții cu 12 lei (în loc de 20). Pretty cool, huh?

Și, ca să încheiem într-o notă pozitivă, îți lăsăm aici un citat drăguț și motivant (zicem noi): „The great gift of human beings is that we have the power of empathy”, Meryl Streep

 

Nu uita, facem acest festival pentru tine, pentru voi, pentru a crea o comunitate!