Digital Interactive Arts Showcase la Centrul de Interes

Noaptea Muzeelor împreună cu Centrul de Interes prezintă un eveniment cultural care aduce în prim plan rezultatele artistice ale programului de master Digital Interactive Arts din cadrul Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Link Eveniment


Digital Interactive Arts Showcase
 este o expoziție menită să prezinte unele dintre cele mai apreciate lucrări de artă digitală interactivă. Tematica programului de masterat este abordarea inovativă, comprehensivă și multidisciplinară a producției de artă new media, respectiv crearea și dezvoltarea proiectelor artistice folosind interacțiunea în diferite modalități: între artiști și tehnologie, artiști și public, lucrări și spațiul expozițional sau pur și simplu între subiect și vizitator. Publicul este invitat într-un cadru cu diverse instalații care îndeamnă spre introspecție și reflexie, acestea fiind atinse cu ajutorul interactivității.

Expoziția cuprinde proiecte create de către masteranzi în cadrul cursurilor susținute de Klaus Obermaier și Cristina Pop-Tiron, două proiecte create în cadrul unui workshop susținut de Klaus Obermaier, organizat de Reactor de creație și experiment și două proiecte de disertație, ca proiecte finale de susținere.

Curatoriată și coordonată de Cristina Pop-Tiron, împreună cu masteranzii DIA anul 2, lucrările selectate sunt:

Primavera
Andrei Panghe
Gesture-driven screen installation

The Birthstriker
Anna Zhu
Sound-driven video projection

Mulțumim de ajutor colegelor Rodica Mocan, Andra Purdea, Adelina Bulibașa și echipei de la Centrul de Interes.