Docu Rough Cut Boutique anunță proiectele selectate în 2022

Facultatea de Teatru și Film are plăcerea de a anunța că absolventul programului nostru de master, Daniel Bărnuți, a fost selectat să participe în cadrul programului Docu Rough Cut Boutique  în 2022. Daniel a fost selectat pentru Soțul meu musulman (My Muslim Husband) , co-regizat cu Alexandra Lizeta Bărnuți și produs de TWO DOC și HBO Europe. Proiectul său de film documentar a fost inițiat și dezvoltat în cadrul programului masteral Documentary Filmmaking al facultății noastre.

Organizat de Sarajevo Film Festival și Balkan Documentary Center, Docu Rough Cut Boutique este o platformă dedicată filmelor documentare aflate în fază avansată a procesului de editare, oferindu-le participanților consiliere, expertiză de specialitate și acces la factorii de decizie care pot avea o influență crucială în progresul proiectelor spre etapa finală. Țările eligibile să participe în programul Docu Rough Cut Boutique sunt Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia.

Printre proiectele românești care au participat anterior la Boutique Docu Rough Cut se numără Holy Father (Sarajevo FF 2020), un documentar regizat de colegul nostru Andrei Dăscălescu și Toto și surorile sale (Tribeca Film Festival) regizat de Alexander Nanau.

Docu Rough Cut Boutique își menține angajamentul de a susține și promova talente emergente din Europa de Sud-Est și Caucazul de Sud, străduindu-se și mai mult în aceste vremuri dificile. Au fost selectate cinci proiecte pentru programul din acest an și, în solidaritate cu Ucraina, Docu Rough Cut Boutique în cooperare cu Sarajevo Film Festival va sprijini și un al șaselea proiect din Ucraina pentru a participa la a doua și a treia sesiune a programului.