3 x Fassbinder la Cinema Victoria

Eveniment în cadrul Cinemateca TIFF PORTRET DE REGIZOR + AVANPREMIERĂ

La Cinemateca TIFF, săptămâna aceasta, veţi putea urmări în proiecţie unică 2 dintre cele mai importante opere cinematografice ale Noului Cinema German scrise și regizate de Rainer Werner Fassbinder. De asemenea, în avanpremieră, Copilul Teribil regizat de Oskar Roehler care a crescut fascinat de perspectiva radicală și auto-exploratorie, dar și de obsesia lui Fassbinder pentru dragoste.

Joi, 9 iunie, ora 13:00
Căsătoria Mariei Braun
(1978) regizat de Rainer Werner Fassbinder,
urmărește povestea unei femei puse în situaţia de a înfrunta singură cel de-al Doilea Război Mondial. Maria Braun este un personaj exponenţial pentru acea categorie de femei care au înfruntat foametea, bombardamentele și singurătatea acelor vremuri. Hanna Schygulla, actrița din rolul principal, a luat Ursul de Argint pentru Cea mai bună actriţă la Berlinale în 1979.

Proiecţie în parteneriat cu Centrul Cultural German din Cluj Napoca și Institutul Goethe
Intrare pe bază de donaţie.

Trailer film


Joi, 9 iunie, ora 20:00

Copilul Teribil (2020) în regia lui Oskar Roehler spune povestea fascinantă a unui regizor iconic, Rainer Werner Fassbinder. Nimeni n-ar fi crezut atunci că rebelul de doar 22 de ani avea să devină unul din cei mai importanţi regizori germani. Oliver Masucci realizează o interpretare de excepţie într-un ❝ film care evocă lumea șic-radicală și paranoia cu iz revoluționar a Germaniei de Vest.❞ – The Guardian, 2021
Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul cinemavictoria.ro sau de la casieria cinematografului.

Trailer film

Duminică, 12 iunie, de la ora 17:30
Veronika Voss (1982) regizat de Rainer Werner Fassbinder, urmărește povestea Sybillei Schmitz, o actriţă care a devenit faimoasă în timpul regimului nazist și a cărei carieră a fost distrusă după eradicarea acestuia.

*Ursul de Aur pentru Cel mai bun film la Berlinale 1982
Intrare pe bază de donaţie.

Trailer film
*** Ne puteţi urmări pe FB: Cinemateca TIFF
*** Cinemateca TIFF a fost gândită ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) pe parcursul anului, la Cluj-Napoca. Programul cuprinde producţii din selecţia TIFF, dar și filme-reper ale unor regizori celebri.