Facultatea de Teatru și Film organizează în perioada 21 mai – 29 iunie 2022, Gala FTF, festivalul dedicat absolvenților noștri. În această perioadă vor avea loc un număr impresionant de spectacole, filme și exerciții cinematografice, expoziții sau instalații digital interactive, cursuri deschise, ateliere, întâlniri cu alumni, intersecții academice și profesionale între tinerii absolvenți și practicieni din industrie sau activități informale care pun în lumină diversitatea programelor FTF, complexitatea portofoliului artistic și implicarea creativă a studenților și profesorilor noștri.

Absolvenții de licență și master vor avea ocazia să-și prezinte proiectele și să-și demostreze abilitățile artistice, critice și academice în fața comunității profesionale a Universității Babeș-Bolyai. Sesiunile de mentorat și atelierele deschise cu alumni sau profesioniști din industrie vor facilita trecerea dinspre studiu spre practicarea profesiei. Gala FTF este, de asemenea, o ocazie pentru publicul larg de a fi martor la devenirea profesională a tinerilor absolvenți.

Pandemia a pus la încercare într-un mod fundamental creatorii, scriitorii, criticii sau producătorii din domeniul teatrului, filmului și a tuturor artelor ce reunesc publicul într-o sală sau un spațiu închis. Am fost cu toții constrânși să reinventăm felul în care producem sau consumăm spectacole sau produse audio-vizuale. De asemenea, actul academic a avut de suferit, dar și de învățat din această lecție a formării virtuale, la distanță. Ne întoarcem, însă, pe scene și platouri de filmare, în săli de curs și conferințe, în biblioteci ori spații alternative de studiu cu aceeași pasiune și interes care ne-a motivat constant în toată această perioadă.

Gala Absolvenților se va desfășura în trei etape.
21 – 29 mai  /  Departamentul de Teatru
21 – 23 iunie / Departamentul Maghiar de Teatru
27 – 29 iunie / Departamentul de Cinematografie și Media & Departamentul Maghiar de Cinematografie și Media.

Pentru a afla programul actualizat al evenimentelor din perioada 21 mai – 29 iunie 2022, vă rugăm reveniți pe site-ul FTF și să urmăriți pagina noastră de Facebook.