Horea Avram invitat la Radio România Cultural

 

Vă invităm duminică, 12 decembrie 2021, de la ora 16, să îl ascultați pe colegul nostru, conferențiarul Horea Avram în cadrul emisiunii “Născut în România”, noua serie de emisiuni a Radio România Cultural care își propune să investigheze universul de carieră al românilor din diverse diaspore ale lumii.

 

Invitat de Roxana Păsculescu, Horea va răspunde la teme legate de plecarea sa în Canada,  în anii 2000 și despre studiile sale doctorale în artă și comunicare la prestigioasa McGill University din Montreal. Invitația din partea Radio România Cultural ne dezvăluie pasiunea lui Horea Avram pentru noile media ca modalitate de comunicare expresivă în artă sau interesele sale de cercetare reflectate în cursurile pe care le predă la Facultatea de Teatru și Film.

 

Horea Avram este istoric de artă, teoretician media și curator independent. Cercetează și scrie despre artă și cultura vizuală în relație cu noile tehnologii, predând cursuri precum Introducere în Limbajul Vizual, Film experimental și Artă Video, Curatorial Models in Digital Media, Management și Marketing în Audiovizual. A publicat printre altele în Encyclopedia of Aesthetics (Oxford University Press, 2014), Theorizing Visual Studies: Writing Through the Discipline(New York: Routledge, 2013) și Enciclopedia imaginariilor din România. Patrimoniu istoric și identități cultural-lingvistice (Iaşi: Polirom, 2020).

 

Din 2019 Horea Avram este Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă – AICA România și din 2020 este Președintele Consiliului Administrației Fondului Cultural National – AFCN.