Klaus Obermaier

Klaus Obermaier

Artist new media

Cadru didactic asociat

office@exile.at 

Klaus Obermaier este artist media, regizor, coregraf și compozitor.

 

Klaus Obermaier este autorul unor lucrări inovatoare utilizând noile media în domeniul artelor performative, a muzicii și a instalațiilor, acestea fiind larg apreciate de critici și de public.

 

Spectacolele și lucrările sale de artă multimedia sunt prezentate la festivaluri și teatre din Europa, Asia, America de Nord și de Sud și Australia. Multe dintre proiectele sale, cum ar fi D.A.V.E, Apparition, Le Sacre Du Printemps, Dancing House și Ego, sunt considerate definitorii pentru dezvoltarea unor noi forme artistice care presupun interacțiunea umană cu sistemele digitale.

 

Obermaier este cadru didactic asociat la Universitatea IUAV din Veneția, Italia și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România, unde predă arte vizuale interactive și performance interactiv. A predat compoziția ca lector la Universitatea Webster din Viena și a susținut cursuri de coregrafie și de new media la Accademia Nazionale di Danza di Roma. Din 2016 până în 2018 a fost co-director al Master of Advanced Interaction la IAAC (Institutul pentru arhitectură avansată din Catalonia), în Barcelona, Spania. Susține cu regularitate conferințe și prezentări publice.

 

Klaus Obermaier trăiește și lucrează la Viena și Barcelona.