Departamentul Maghiar de Cinematografie și Media UBB organizează o expoziție de fotografie cu ocazia Zilei Artei Fotografice în România

Departamentul Maghiar de Cinematografie și Media al Universității Babeș-Bolyai organizează împreună cu Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca o expoziție de fotografie cu ocazia Zilei Artei Fotografice în România.

 

Ziua Artei Fotografice în România (11 ianuarie) este legată de ziua de naștere a lui Carol Pop de Szathmári (1812–1887), fotograf născut la Cluj, pionierul fotografiei românești. Anul acesta, comunitatea artei fotografice sărbătorește 210 de ani de la nașterea artistului.

 

Departamentul Maghiar de Cinematografie și Media aduce un omagiu în memoria lui Carol Pop de Szathmári prin organizarea unei expoziții cu lucrările studenților (anul 2) din cadrul departamentului. Expoziția de fotografie are ca invitați pe dr. Diana Drăgan Chirilă, artist vizual și pe dr. Molnár Attila, cercetător.

 

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 10 ianuarie 2022, la ora 18, în sala de evenimente a Consulatului General al Ungariei la Cluj-Napoca.