ANSAMBLUL MALADYPE LA FTF CU SPECTACOLUL METROPOLIS

 

În luna mai, Departamentul Maghiar de Teatru al Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, va găzdui compania maghiară 𝗠𝗮𝗹𝗮𝗱𝘆𝗽𝗲 cu spectacolul lor de teatru fizic 𝙈𝙚𝙩𝙧𝙤𝙥𝙤𝙡𝙞𝙨. Spectacolul de teatru-dans, bazat pe filmul mut alb-negru cu același nume din 1927 al lui Fritz Lang, este regizat de 𝗙𝗲𝗵𝗲𝗿 𝗙𝗲𝗿𝗲𝗻𝗰, coregraful laureat al premiilor Rudolf Lábán și Sándor Hevesi.

Arta celor de la Maladype se caracterizează prin utilizarea unor soluții teatrale neregulate, prin împingerea limitelor expresiei fizice, prin căutarea conștientă a posibilităților în spațiile teatrale și non-teatrale și prin desființarea completă a așteptărilor estetice și formale ale teatrului. Este o creație teatrală care provoacă și dezvoltă percepțiile și reacțiile teatrale ale publicului.
În acest limbaj teatral formativ, 𝙈𝙚𝙩𝙧𝙤𝙥𝙤𝙡𝙞𝙨 este plasat atât în prezent, cât și în viitor, și vorbește despre diferențele dintre straturile sociale în agitația marilor orașe, precum și despre separările dintre emoțiile și interesele oamenilor. Metropola este metaforic omul însuși. Aici se desfășoară gândurile și sentimentele sale, unde i se oferă spațiu și spațiu pentru a se dezvolta.

𝙈𝙚𝙩𝙧𝙤𝙥𝙤𝙡𝙞𝙨 este o mașinărie bizară, un organism viu care pulsează și respiră. Iar compoziția muzicală minimalistă concepută pentru el creează o lume proprie pentru spectacol, în care imaginile de mișcare ale diferitelor culturi se întâlnesc organic.

Spectacolul de teatru de mișcare este deschis tuturor, nu sunt necesare cunoștințe de limba maghiară. La cererea organizatorilor, numărul de locuri este limitat la 60 de persoane, așa că vă rugăm să vă înscrieți folosind linkul de mai jos:
https://forms.gle/9NcRV6tCMD6ssLef7

 

Actori:

Kornél Ádám, Brigitta Dőry, Brigitta Erőss, Simon Jáger, Andrea Lukács, Gáspár Mesés, Zoltán Pál, Lilla Zsenák

 

Creatori:Coregraf/regizor/muzică: Ferenc Fehér
Consultant profesional: Ildikó Mándy
Concepția de lumini: Dávid Kovacsovics
Director de producție: Katalin Balázs
Producător creativ: Sylvia Huszár
Susținători: EMMI, MMA, NKA
Credit foto: György Jókúti

28 mai, 2022, 20:00 
Locația : Sala Studio 𝗥𝗮𝗱𝘂 𝗦𝘁𝗮𝗻𝗰𝗮
Durata: 𝟱𝟬 minute