Radu Jude și Alex Sterian premiați la GOPO

Am primit cu mare încântare rezultatul Premiilor Gopo, anunțate ieri, 3 mai 2022, în cadrul Galei Premiilor Gopo, un eveniment de mare importanță dedicat cinematografiei Românești. Aflată sub semnul solidarității, cea de-a 16-a ediție a cuprins 19 lungmetraje, mai multe documentare decât oricare altă ediție și scurtmetraje de ficțiune și documentar, toate supuse unui proces de votare care a implicat peste 650 de profesioniști din industria cinematografică.

Lungmetrajul Babardeală cu bucluc sau porno balamuc, în regia colegului nostru Radu Jude a obținut premiile pentru Cel Mai Bun Lungmetraj, Cel Mai Bun Montaj acordat lui Cătălin Cristuțiu și Cea Mai Bună Actriță în Rol Principal, acordat actriței Katia Pascariu.

Colegul nostru Alex Sterian, conferențiar al Departamentului de Cinematografie și Media, a obținut Premiul Pentru Imagine din partea Romanian Society of Cinematographers acordat pentru filmul Scara, în regia lui Vlad Păunescu.

Felicitări colegilor noștri, tuturor câștigătorilor și fiecărui individ, într-un rol mai mic sau mai mare, care a contribuit la această complexă mașinărie a cinematografiei!