Școala de vară Dramaturgia cotidianului

Școala de vară Dramaturgia cotidianului, ediția a XVI-a

Baru Mare, 13-23 iulie 2022

 

Facultatea de Teatru și Film organizează în perioada 13-23 iulie 2022 a XVI-a ediție a Școlii de vară Dramatugia Cotidianuluidedicată atât studenților, cât și liceenilor pasionați de teatru și film.

În cadrul celor zece zile de lucru, vor fi oferite ateliere de dramaturgie, scenaristică și publicistică, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Film din Cluj și artiști invitați. Participanții vor învăța să scrie piese de teatru, scenarii de film, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a se raporta profesionist la un spectacol sau sau un film.

Relevanţa programului Dramaturgia Cotidianului – deja confirmată prin rezultatele ultimilor 15 ani – derivă din caracterul ei interdisciplinar și experimental, în care cercetarea se extinde în creaţii artistice (scenarii de teatru şi film, eseuri, reportaje şi interviuri de presă scrisă şi de televiziune, filme de ficţiune, fotoreportaje). Programul se bucură de o recunoaștere națională și internațională fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER, iar unele dintre producțiile participanților la tabără au fost puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Proiectul din acest an este deschis, pe bază de competiție, elevilor de liceu și studenților. Pentru selecție, cei interesați pot trimite la adresa daniel.iftene@ubbcluj.ro, până la data de 15 mai 2022 următoarele:

 

1.Scrisoare de motivație (max. 1 pagină).

2.Un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru sau filmul preferat (pentru secțiunea Publicistică teatrală, respectiv Publicistică cinematografică), sau o piesa de teatru sau scenariu originale (se acceptă și un fragment de piesă sau de scenariu, pentru secțiunea Dramaturgie, respectiv Scenaristică).

3.Formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat AICI.

 

Școala de vară Dramaturgia cotidianului, ediția a XVI-a, se va desfășura în Complexul Baru Mare al Universiății Babeș-Bolyai (jud. Hunedoara). Costurile de participare, care acoperă transportul, cazarea și masa, sunt de 500 de lei.

Programul este susținut de către Universitatea Babeș-Bolyai în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

 

Pentru informații suplimentare:

Lect.dr. Daniel Iftene

E-mail: daniel.iftene@ubbcluj.roTel: 0725330132