QUO VADIS, AIDA? ȘI THE LOAD LA CINEMATECA TIFF

Filme de artă, avanpremiere și proiecții speciale într-un proiect marca @TIFF

 

Cinemateca TIFF a fost gândită ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Cinemateca își propune să îi angreneze pe spectatorii din Cluj-Napoca în experiențe cinematografice de calitate, contribuind la formarea unui public educat. Programul cuprinde producții din selecția TIFF, dar și filme-reper ale unor regizori celebri.

Critici de film și personalități din lumea cinematografiei sunt invitate să prezinte sau să discute subiectele tratate în filmele din program. De asemenea, regizorii sau echipele unor dintre filme iau parte la proiecții, oferindu-le spectatorilor posibilitatea de a interacționa cu cei direct implicați în realizarea lor.

 

Proiecție Cinemateca TIFF în
cadrul săptămânii Fallen Citizens

 

𝗤𝘂𝗼 𝘃𝗮𝗱𝗶𝘀, 𝗔𝗶𝗱𝗮?
Regia: Jasmila Zbanic, 2020

 

* Nominalizat la Oscar: Cel mai bun film străin, 2021
* Cel mai bun film european, Cel mai bun regizor și Cea mai bună actriță, la European Film Awards 2021
* În selecția Festivalului de Film de la Veneția, 2020

𝗝𝗼𝗶, 𝟱 𝗺𝗮𝗶, de la 20:00, sunteți învitați să vizionați în avanpremieră cel mai bun film din 2021 la European Film Awards: 𝗤𝘂𝗼 𝘃𝗮𝗱𝗶𝘀, 𝗔𝗶𝗱𝗮?, la Cinema Victoria.

Bosnia, iulie 1995. Aida este traducător pentru ONU în orășelul Srebrenica. Când armata sârbă preia orașul, familia ei se numără printre miile de cetățeni care caută adăpost în tabăra ONU. Ca o persoană din interiorul negocierilor, Aida are acces la informații cruciale pe care trebuie să le interpreteze.

Distribuit în România de Independența Film.

TRAILER

Bilete: https://cinemavictoria.ro/bilete/

EVENIMENT PE FACEBOOK

 

𝗨𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝗼𝘀 / 𝗧𝗵𝗲 𝗟𝗼𝗮𝗱
Regia: Ognjen Glavonic

 

* În selecția oficială Festival de Cannes 2019.
❝Unul dintre cele mai bune filme ale anului❞ în viziunea renumitului site de critică internațională rogerebert.com (2019)

Duminica aceasta, pe  𝟴 𝗺𝗮𝗶, de la 17:30, sunteți invitați să vizionați în avanpremieră povestea emoționantă a unui bărbat într-o Serbie aflată sub bombardamentele NATO în 1999, film selecționat la prestigiosul Festival de la Cannes: 𝗨𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝗼𝘀 / 𝗧𝗵𝗲 𝗟𝗼𝗮𝗱 (r. Ognjen Glavonic, 2019) la Cinema Victoria.

Vlada lucrează ca șofer de camion în timpul bombardării Serbiei din 1999. El trebuie să transporte o încărcătură misterioasă din Kosovo la Belgrad prin teritoriu ostil și încearcă să ajungă la destinație nevătămat.

EVENIMENT PE FACEBOOK

Bilete: https://cinemavictoria.ro/bilete/