Workshop de Actorie şi Regie de Film cu Ilinca Hărnuţ

Workshop de Actorie şi Regie de Film cu Ilinca Hărnuţ

Ne bucurăm să anunţăm desfăşurarea foarte productivă a workshop-ului susţinut de actriţa Ilinca Hărnuţ şi găzduit de Facultatea de Teatru şi Film.  Intitulat „Actoria de film – munca regizorului cu actorul”, atelierul a fost susținut la începutul lui decembrie în noul spațiu al departamentului de film din cadrul facultății noastre, aflat la ultimul etaj al clădirii Central.

Workshop-ul s-a concentrat pe particulăritățile actoriei de film. Studenții de la Actorie de Teatru şi Regie de Film au avut prilejul să experimenteze tehnici noi, specifice filmului, și să exerseze munca colaborativă. S-a lucrat foarte mult practic, cu camera de filmat, pentru a-i ajuta pe studenții actori să se familiarizeze cu tehnicile specifice actoriei de film. „Am făcut câteva exerciții de concentrare și colaborare și, ulterior, am repetat și filmat, folosind diferite încadraturi, fie scene pe care studenții actori le pregăteau la clasă, fie o scenă scurtă și destul de neutră pe care am putut construi o serie de variațiuni cu diferite perechi de actori. Apoi am urmărit materialul filmat și am tras concluzii.”, a descris, pe scurt, Ilinca Hărnuţ conceptul în jurul căruia a lucrat timp de două zile pline cu studenții Facultății noastre.

Ilinca Hărnuţ este actriţă de teatru şi film şi, mai nou, scenarist şi regizor de film. A avut roluri notabile în filmele unor regizori cunoscuţi pe plan naţional şi internaţional, precum Radu Jude, Iosif Demian, Sarra Tsorakidis, Cristian Nemescu sau Ion Indolean. În prezent, se află în post-producție cu Karina,  propriul scurtmetraj de debut realizat prin programul Film Plus.